Gratis antivirus vs kommersiellt antivirus?

När man köper en ny dator brukar man ofta få med ett kommersiellt antivirus som man kan testa i kanske 3 månader. Ibland ingår även ett antivirus som gäller i ett helt år. När denna period tar slut har man två val, antingen behåller du ditt gamla antivirus och betalar för det eller så skaffar du ett annat antivirus.

Om du är nöjd med ditt befintliga antivirus och tycker att det är värt att betala för det ska du naturligtvis göra det, men om du inte vill slänga ut några pengar eller inte varit nöjd med ditt antivirus bör du leta efter en annan lösning. Först och främst bör du bestämma dig om du vill skaffa ett gratis antivirus eller ett kommersiellt antivirus. Det beror såklart på om du är villig att lägga ut pengar eller inte och kanske också på hur stort skydd du vill ha. Om du bara är ute efter ett antivirus som skyddar din dator mot just virus och andra skadliga koder kan du lika gärna skaffa ett gratis antivirus, men om du vill ha ett antal extrafunktioner eller skaffa ett heltäckande skydd med både antivirus och en brandvägg måste du betala.

Det finns alltså tre olika lösningar att välja på: gratis antivirus, kommersiellt antivirus och ett internetsäkerhetspaket. Vilket du ska välja beror på om hur bred säkerhet du är ute efter och hur mycket du är villig att lägga ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *