Tjäna mer pengar på att hitta den bästa sparräntan

Det finns två faktorer som avgör hur hög sparränta du kan få: vilken bank du väljer och hur länge du låser dina pengar på ditt sparkonto. Om du väljer rätt sparkonto och binder dina pengar kommer du att få den bästa sparräntan.

Välja bank. Det första du bör göra är att leta upp en sparfond eller ett sparkonto som ger den bästa sparräntan. Du kan på en gång glömma att du kommer att hitta den bästa sparräntan hos de vanliga storbankerna eftersom de sällan ger mer än 1 – 2 % i sparränta. Nej, om du vill ha en riktigt bra ränta på ditt sparande ska du vända dig till en mindre bank som specialiserar sig på sparkonton och sparfonder. Det är dessa banker som kan ge dig en sparränta på 3 – 6 % vilket är den allra bästa sparräntan på marknaden.

Bind pengar. När du har hittat en bra bank som är specialiserad på sparande vill du naturligtvis få den bästa sparränta som banken kan erbjuda. Du vill naturligtvis sikta på minst 4, 5 procent i sparränta. För att få den bästa sparräntan måste du binda dina pengar. Om du väljer ett sparkonto där du inte får att röra dina pengar alls under en viss tid kommer du att få den allra bästa sparräntan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *